perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

9 viikkoa

Huh, onpas tämän päivitys jäänyt hunningolle... Tihkulla oli juuri ennen ulkomaanmatkaani silmätulehdus ja aivastelua toisillakin, mutta se meni nopeasti ohi tavallisella antibioottikuurilla ja silmätipoilla. Klamydianäytekin otettiin, mutta se oli onneksi negatiivinen. Matkalta palattuani oli kuurit loppu ja pennut kasvaneet kovasti, olivat siis sillä välin täyttäneet 7 viikkoa. Tuona aikana pennut olivat myös oppineet kiipeämään uunin päälle vieressä olevaa känkkyräkiipeilypuuta pitkin, mutta eivät osanneet vielä tulla kovin taitavasti alas. Siinäkin tuli selkeästi esille pentujen luonne-erot; kun Usva oppi ensimmäisenä kiipeämään samaa reittiä ketterästi myös alas, tuli Halla liukumalla uunin ja viereisen kaapin välissä ja tätä se harrasti jonkin aikaa - vahingossa keksitystä reitistä taisi tuli tapa. Tihku sen sijaan osoittautui kaikesta muusta rohkeudestaan huolimatta kömpelöimmäksi alastulijaksi, ja jos ei vahingossa sattunut muksahtamaan reunalta, niin huuti niin kauan ylhäällä että ehdin hätään ja sai "hissi"kuljetuksen maanpinnalle...

Nyt näyttäisi melko varmalta jo, että Usva on se, joka lähtee sijoituskotiin ja saa aikanaan, jos kaikki menee hyvin, tehdä yhden pentueen yrttisiä itsekin.
Siamilaiset tytöt ovat molemmat vielä vapaana ja Tihkun todennäköisesti myyn lemmikkitasoisena sen vaatimattomamman tyypin ja silmien lievän karsastuksen vuoksi. Hallakin etsii mukavaa kotia, jossa saa elää rakastettuna lemmikkinä.


Luonteet ovat tytöillä tulleet koko ajan selkeämmin esille ja jo pienenä näkyneet piirteet pitävät aika lailla paikkansa ;)
Usva on eniten tullut emoonsa, mutta on veitikkamaisempi luonteeltaan ja sylikissa, muttei silti hienon neidin tapaan pidä siitä, että äkkiarvaamatta kiskaistaan yläilmoihin. Sellaisesta seuraa harmistunutta kitinää ja käpälien haromista. Usva on kuitenkin todella kiltti tapaus, vaikka kilpparimaisia luonteenpiirteitä löytyy. Usva on tytöistä ketterin ja taitavin tassuistaan (kuten emonsa kulkee taitavasti hankalissa paikoissa) ja tutkii kaikki korkeat paikat minne pääsee. Ihmisille Usva juttelee nätillä äänellä ja huutelee tullessaan lähemmäs, että tahtoo syliin. Neiti on pienestä asti poseerannut kameralle ihmeellisen vakavissaan, tuntuu tajuavan että häntä ihaillaan ja ihmettelee nätisti silmiin tillittäen takaisin.


Tihku on edelleen rohkein ja samalla "löllyköin" porukasta, jos kuka sattuu tuntemaan edellisen pesueen Pingun, niin Tihku muistuttaa luonteeltaan eniten isoa kilttiä poikaa (vaikka kilpparityttö onkin). Tihku ei oikeastaan säiky mitään, juoksee myös ovelle nykyisin vastaan kun tulemme jostakin, ehtii ennen isoja kissoja ja jopa ennen koiraa ;) Kuljeskelee myös huolettomana kaikissa huoneissa häntä pystyssä, jo silloin kun toiset eivät vielä uskaltautuneet kuin kurkkimaan tutun alueen ulkopuolelle, kehräys alkaa välittömästi kun huomaa että joku huomaa :)
Vaikka Tihku näytti aivan pienenä siroimmalta, niin siitä on tosiaan tullut jykevin tytöistä ja turkkikin on pörröisempi kuin Hallalla (Usvaan ei voi turkinlaadussa verratakaan). Luonteeltaan tämä tyttö on kuitenkin aivan ylisuloinen!!


Halla on eniten selkeä kilppari luonteeltaan. Nyt sellainen säikkyily on tasoittunut, jota oli seitsemän viikon paikkeilla, vaikkakin Halla on se, joka juoksee piiloon ensimmäisenä jos jotakin "pelottavaa" tapahtuu. Halla on myös suloinen juttelija ja sievä naamaltaan cremen piirtonsa ja siron nenänsä kera. Kun Hallalle tarvitsee antaa jotakin suoraan suuhun, se yleensä onnistuu melkeinpä tytöistä helpoiten vaikka voisi luulla muuta. Leluistaan Halla on tarkka, varsinkin karvaisista tai höyhenleluista, ja toiset saavat kuulla totista murinaa jos uskaltautuvat lähelle kun saalis on kiinni. Edelleen tämä tyttö on se, jolle maistuu ruoka kuin ruoka.

Tämä kuva on vielä aivan pakko laittaa Hallasta, säksättää sormilleni, kun yritin kiinnittää sen huomiota:

Ihmettelin eilen, että mitähän "pentupuuteria" Mustikka käyttää jälkikasvulleen, kun tuoksuvat niin "puuteriselle" puhtaalle :)

Tässä joitakin aiempia kuvia... Ensiksi isi lasten kanssa 4.4.


Usva tärkeänä:


Ikää 7 viikkoa 3 päivää, Tihku:

Halla:


Usva linssilude ilmeineen:

Ei kommentteja: