tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Uneton yö - muuttovimma

Niinhän siinä kävi, että klo 01.00 pentujen syötön jälkeen Fuji oli jo niin reippaassa kunnossa, että päätti, että nyt sairaspesä täytyy jättää... Sänky on tietenkin paras paikka emon mielestä, kuten monet tietävät - ja peiton alle täytyy päästä. Fuji voitti taistelun ja minä luovutin, kun en keskellä yötä jaksanut tingata sen kanssa...

Laitoin kokeeksi laatikkopesän sänkymme jalkopäähän, mutta Fuji hilasi pennut sieltä hyvin nopeasti peitolle väliimme. Imetti niitä siinä tyytyväisenä jonkin aikaa, kunnes taas muisti, että peiton alla olisi suojaisampaa... Nuku siinä sitten, kun viisi teräväpiikkistä ja kuuma emo (varmasti kuumettakin vielä) ovat kyljessä. Muutaman pennun Fuji päätti laittaa jalkojeni väliin ja oli niiden kanssa hyvin rentona siellä, ja loput saivat nukkua toisella puolellani - lötköä porukkaa sekin, osa oli kuitenkin vähän väliä liikkeessä, joten nukkumisesta ei todellakaan tullut mitään.
Lopulta joskus kolmen aikaan laitoin peiton pesälaatikon yli ja siirsin pennut sinne, Fujikin kelpuutti sen - hetken rauha. Kunnes pennut nälissään alkoivat itse mönkiä laatikosta sänkyyn peiton alla jalkopäässä... Siellä pysyivät vasta, kun taittelin (Jussin jo noustua) peiton kokonaan pesälaatikon päälle, ettei sieltä ollut suoraa "tunnelia".

Seuraava syöttö tuli vasta aamukahdeksan maissa ja siihen mennessä painot olivat taas laskeneet. Fujilta ei siis irtoa enää maitoa juurikaan. Nyt (11.30) on seuraava syöttö kohta jo vähän myöhässä, kun näyttää siltä, että niitä vaaditaan 3-4 tunnin välein...

Ja kun pennut on saatu letkutettua, niin sen jälkeen onkin emon juotto ja syöttö... Jos jollakulla on letkutuksesta omia kokemuksia, niin kuulisin mielelläni, vaikka tekniikka alkaakin jo olla hallussa.

Lisäyksenä vielä muutama kuva.

"Sänkypesä"

Imuutustunnelmia...
Päivitystä edelliseen...
Klo kahdentoista syötön aikaan painot olivat joko pysyneet samassa tai laskeneet gramman. Melko hyvä ajoitus siis. Nyt saatiin painoja sentään nousemaan edelliseen syöttökertaan verrattuna ettei tulos ole + - 0...
Taidan kokeilla seuraavaa satsia jo kolmen maissa, onkohan liian pian?

4 kommenttia:

Eirenen kissala kirjoitti...

Letkutuksesta on hieman kokemusta ja alkuhankaluuksien jälkeen turvallisin vaihtoehto.
Otan pennun vasempaan käteen ja etusormi peukalo ote päästä. Rauhallisesti letku sisälle ja antaa mennä aivan kuin itsestään, jos tuntuu olevan jotain tiellä niin uusiksi.
Sitten, kun letku on riittävän paljon sisällä niin ota huulilla kevyesti kiinni letkusta aivan pennun suun läheltä (tämä ote myös pitää pennun paikoillaan) ja toisella kädellä rauhallisesti ruiskutan maidon vatsaan.
Suosittelen lisäruokintaa vaikka vain pienelläkin määrällä, kunnes Fuji on täysin kunnossa.
Olen siirtynyt aina esim. vessaan ruokkiessani letkulla, muuten emo saa sätkyn ja häiritsee merkittävästi toimitusta.
Paranemisia!

saila kirjoitti...

Kiitokset Susanna! Letku menee yllättävän helposti mahaan ja emokaan ei enää huolestu pentujen kiljumisesta pesän ukopuolella - tuttipulloruokittaessa meinasi hermostua äänekkäimpien pentujen kanssa.
Yritin tuota huuliotetta letkusta, mutta en tainnut osata sen taktiikkaa... Pentu nimittäin on kuitenkin niin iso ettei se mahdu kunnolla kämmenelle, eli on ollut pakko pitää sitä syliä vasten, ilmaan nosto ei oikein onnistu.
En tiedä onko se hyvä, että kun olen saanut letkun sisälle, niin annan pennun kääntyä jaloilleen (jos hangoittelee kovasti selällään) ja tyhjennän ruiskun siinä asennossa. Pidän kuitenkin koko ajan pään ympärillä vasemman käden sormet ja letkun kevyesti sormien välissä. Sitten ulosvedettäessä käännän pennun alaviistoon asentoon selälleen, kuten ell neuvoi.

Seuraava tämän illan ohjelmanumero on kokeilla pesän vaihtoa meidän ihmisten kannalta mukavampaan paikkaan...

Eirenen kissala kirjoitti...

Yksinään kun letkuttaa niin se vaatii hieman otteiden mukauttamisia.
Minä pidän pentua kämmenen alla, jolloin pennun jalat ovat kovalla tasolla ja siitä nostan päätä yläviistoon.
Kyllä sen oppii nopeasti ja Felinan sivuilla taitaa olla ihan hyvät ohjeet tästäkin.
Älä turhaan hätiköi pesän muutolla. Se voi vain pahentaa muuttovimmaa.
Kisellen kanssa käytiin muinoin tahtojen taistelu ja loppujenlopuksi pennut olivat tyttäreni sängyn päällä!! Sieltä sitten omia aikojaan siirsi pennut pesään, kun oli hänen mielestään sopivasti suojaa sekä pehmusteita.

Unknown kirjoitti...

Fuji on ollut nyt rauhallinen ja tyytyväisen oloinen, vaikka illalla nostin pesälaatikon emoineen ja pentuineen lattialle normaaliin paikkaansa. Hiukan aluksi ihmetteli maiseman vaihtumista, mutta katoksi laitettu tukeva tikkikangas on kelvannut meidän peiton allaolon jäljitelmäksi... Myös sisustetun boksin varasin viereen jos kuitenkin olisi halunnut lähteä muuttamaan.

Pentujen painot tuntuvat nousevan aivan sopivasti ja kuuden tunnin ruokintavälikään ei laskenut niitä merkittävästi, joten Fujilta varmaan vähän tulee jo omaakin maitoa. Se alkoi syödä itse illalla ja olen lisäksi juottanut vielä kivennäisliuosta ym tropit.