tiistaina, maaliskuuta 25, 2008

Iltapala

Täytyy heti tuoreeltaan laittaa nämä kuvat, vaikka 4-viikkoispäivityksetkin on tekemättä.
Ajattelin kirjoittaa pentujen parhaasta vauvanruuasta, joka kelpaa kaikille kiinteään opetteleville... Mutta Rixi taisi viedä huomion 8)

Tämä vauvamössö on parempaa kuin mikään a/d-ruoka, jota ei ole edes pennuille tarkoitettu. Houkuttimena ensimmäisillä maistelukerroilla olen lisännyt muussiin pentujen maitojauhetta, mutta pääraaka-aineet ovat kypsennetty broileri (kokonainen tulee helposti kannellisessa astiassa leivinuunissa yön yli), lisukkeet (Pirskatti, hiivahiutaleet, lesitiinirakeet ja merileväripsaus) sekä kokonainen kananmuna - tietenkin raakana. Kanan kypsennysliemi notkistaa muussia myös. Ensin muussataan broileri ja lisukkeet sauvasekoittimella ja sitten lisätään vielä kananmuna, joka survotaan sekin tasaiseksi. Kun annosta vielä vähän lämmittää vesihauteessa (no kellä on mikro, niin kai se siinäkin käy :P ) ja tarjoilee ensin sormelta jokaiselle pennulle, niin kaikki ovat tähän mennessä tykästyneet muussiin. Jotkut pennut vaativat "käynnistyäkseen" sipaisun mössöä suupieleen ja sitten sormelta tyrkytys ja vaivihkaa lautasen reunalle siirtyminen, mutta fiksuimmat (ahneimmat) alkavat luputtaa suoraan lautaselta.

En ehtinyt hakea kameraa, kun neljä pennuista oli lautasen äärellä, mutta tässä yhden simskun maiskutusta -taisi olla Juuso.


Rixille mössö ei nyt tällä kertaa kelvannutkaan... Aikaisemmilla kerroilla se on alkanut syömään ihan lautaseltakin houkuttelun jälkeen, mutta nyt ei millään...

Tässä syy; Rixi tuumasi, että MINÄ olen iso KOLLI, minä syön LIHAA! Ja siirtyi emon kupille, jossa oli possunsuikaleita tarjolla (hypsäys kanashebaa seassa)...


Ggh, onpa sitkeäää...
(Kylläpä näkyykin selvästi salaman valossa nuo hiekanjyväset lattialla...)

1 kommentti:

Katri kirjoitti...

Oih mikä KOLLI tosiaan :). Ja on se vaan komean värinen. Ihana kerta kaikkiaan, kuten kaikki muutkin. Pieni mies sais tulla opettamaan lihansyöntiä meidän Hipullekin ;), kun se vaan jatkaa nirsoiluaan. Mun pikku toope.