sunnuntaina, tammikuuta 03, 2010

Aamulla meillä oli vielä kaksi pentua...

Fujin ja Haikun kovasti odotetut pennut syntyivät maanantaina 28.12.2009. Kaksi pentua, tyttö ja poika.

Fuji valmistautuu synnytykseen pesässä, jona toimi ensin iso kevythäkki.

Luuna piti seuraa ihan vaan sen takia kun pesässä oli niin lämmin nukkua...

Fujilla alkaa olla enemmän tuntemuksia.
Noin puoli kahden maissa supistukset tihenivät ja 13.50 Fuji nousi seisovilleen ponnistamaan, jonka jälkeen pian tuli pentuvesi. Klo 14.08 syntyi ensimmäisenä tyttö takajalat edellä ja istukka heti perään. Fuji alkoi heti pureskella istukkaa ja napanuoraa, mutta ei ehtinyt saada sitä poikki kun toinen pentu oli jo tulossa ja syntyi klo 14.17. Toinen istukka tuli noin viiden minuutin perästä ja sen Fuji söi. Nirhasin ensimmäisen pennun napanuoran kynsillä poikki ja heitin istukan pois kun Fuji keskittyi toiseen. Ensimmäisenä syntynyt tyttö painoi 104 grammaa, toisena syntynyt poika 129 grammaa - taattua Fuji-laatua ;)

Luuna katsoi hölmistyneenä vieressä mitä tapahtuu eikä näyttänyt ymmärtävän yhtään. Kun Fuji pesi itseään taaempana, niin Luuna päätti yrittää peitellä kaapimalla haisevat limalöntit piiloon... Sen jälkeen se saikin lähteä pentuhuoneesta :P
Sekä Fuji että pennut saivat ensimmäisen päivän aikana Aconitumia ja hiukan myöhemmin Arnicaa annokset, Fujille jatkoin Arnican annostelua muutaman päivän, jotta verenvuoto tyrehtyisi ja palautuminen olisi nopeampaa. Toisesta päivästä lähtien annoin pennuille Calcium carbonicumia sekä Thymulinea ja C-vitamiinia.

Säästän teidät verisimmiltä synnytyskuvilta, mutta tässä noin tunnin ikäiset pennut:

Tyttö

Poika

Vuorokauden iässä; poika.

Ja tyttö, nenänpää on saanut jo väriä.

Illalla pesä muutti pienehköön kuljetusboksiin ja toiselle seinustalle makuuhuoneessa. Lämpö pysyy paremmin pienemmässä tilassa ja isossa häkissä Fuji yritti siirtää pentuja patjan alle... Fuji tykkää imettää usein istuma-asennossa.

Keskiviikko 30.12.

Potretit 3 vuorokauden iässä 31.12.2009
Poika.

Aivan valkoinen tausta ei ole paras mahdollinen simskuvauvojen kuvaamiseen..

Tyttö.

Napanuorat irtosivat samalla kertaa molemmilta (kuvassa oikealla).
Elämä on kuitenkin yllätyksiä täynnä. Sunnuntaiaamuna en vielä tiennyt mitä päivä toisi tullessaan. Pennut painoivat huimat 217 ja 244 grammaa kuuden vuorokauden kypsässä iässä ja molemmilla silmät auki (tyttö syntyi silmänurkat raollaan, pojalla alkoi raottua vuorokauden iässä).
Toisinaan voi emo kuolla synnytykseen, toisinaan pennut. Joskus jokin vie jo isoiksi ja vahvoiksi ehtineet pennut. Järkyttäviä, surullisia tapahtumia, joita ei soisi kenenkään kokevan. Mutta kasvatus on sellaista. Saa ja pitääkin itkeä. Jos elämän menetys ei kosketa, silloin ei pidä kasvattaa.
Ehdin ottaa uudet poseerauskuvat aamulla, tosin hieman huonolla menestyksellä kuvien laadun suhteen..
Tyttö SI f

Poika SI d
Sain päivällä soiton Mirjalta, Sultsinan-kasvattajalta, joka oli juuri saanut viestin hätätilanteesta. Kuusi ocicat-vauvaa oli jäänyt ilman emoa muutaman tunnin iässä. Pennut sijaitsivat Lappeenrannan suunnalla, joten olimme varsin lähellä. Soitin samalta istumalta Sari Jääskeläiselle, jonka kasvatille pennut olivat syntyneet ja kerroin millainen pesä meillä olisi tarjota orvoille vauvoille mikäli olisi tarpeen. 2+2:lle pennulle oli jo alustavat sijaisemoehdokkaat tarjolla, mutta koska kahden vajaan viikon ikäisen pulskan siampennun emolla oli tuhti maitomeijeri tarjolla ja vieläpä kohtuullisen matkan päässä, niin Sari kysyi heti otanko neljä pentua...

Niinpä Fujin maitobaarista nauttiikin nyt kahden sijaan kuusi pentua! Toivomme hartaasti, että kaikki menisi hyvin eikä pentumenetyksiä tulisi. Rakkaan emokissan menettäminen äkillisesti on tarpeeksi raskas asia. Sari omisti Miisun yhdessä Stiina Hakalan kanssa, jonka luona ja kasvattajanimelle pennut syntyivät.
Fuji otti vauvojen huollon heti tosissaan - kylläkin voitelun avustuksella...siis voita vieraiden pentujen selkään, jotta emo niitä nuollessaan antaisi niille oman hajunsa.


Siamvauvat köllivät masut pullollaan pesän etureunassa kun nälkäinen ociparvi on maitohanoilla ja pestävänä..


Fujin pesään päätyi yksi OCI n 24 uros, OCI n 24 naaras, OCI b 24 naaras sekä OCI c 24 naaras, hopea pennuilla mahdollinen.

Kaksi muuta pentua muuttivat ragdoll-emon huostaan Etelä-Suomeen. Pitäkäähän peukkuja, että koko pentue selviää!

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mahtavaa Fuji!

Aamusta saakka seurasin minäkin ocilasten emonetsintää ja soitinkin Sarille siinä vaiheessa, kun viesti oli jo muuttunut muotoon: jos voit ottaa yhdenkin...

Silloin kuulin itismammalle lähtevän neljä ja kaksi rääggärille, mutta että se superemo olikin Fuji! Onnea kaikille ja toivottavasti kaikki menee hyvin jatkossakin. Ihanaa, kun pystyitte auttamaan. =) <3

Tinittin kirjoitti...

Ihanaa että otitte pennut sinne hoidettavaksi! Ehdin jo miettiä miten pennuille kävi, kun facebookissa viestin bongasin.

Johanna kirjoitti...

Pelkäsin koko lukemisen ajan, että jompikumpi pennuista on menehtynyt, ja vaikka lisäpentujen oman emon menehtyminen on myös hirmuisen surullista, olen positiivisesti liikuttunut Fujin kyvystä olla tuollainen supermamma.

Ihanaa, että surullisesta tapahtumasta huolimatta sattui lähellä olemaan tuollainen hyvä emo ja sattuikin itselleen pieni pentue. <3

Kaikkea hyvää omille ja vieraille pennuille!!

Pirjo kirjoitti...

Ensiksi meni sydän paikoiltaan, kun luin, että "aamulla OLI kaksi pentua.." Auh.

Sitten että on tullut lisää, ja oceja - voi kuinka mukavaa! Vaikka tapaus on traaginen, onhan ihanaa, että on auttavia ystäviä! "With a little help from my friends!"

Toivotetaan onnea!

Satu kirjoitti...

Ihanaa että otitte ne oci-pennut! Minäkin seurasin niiden tilannetta sydän syrjällään ja laitoin viestiä eteenpäin kaikille mahdollisille ja mahdottomillekin! Paljon onnea matkaan sekä Fujin omille että täplikkäille ottolapsille!

Elina V. kirjoitti...

Hienoa että keinoemo löytyi. Kaikkea hyvää kaikille palleroille (itse lähes menetin yöunet kuultuani emokissan kuolemasta).

Arja kirjoitti...

Upeeta. Sydäntälämmittävää tuo äitiys; siinä menee muutama vieraskin samalla rakkaudella. Rapsuja Fujille ja kaikille lapsille, niin täplillä kuin ilman. Arja & Martinic Ocicats

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset teille, oli niin kamala etähuolipennuista. Hienon simsku-mamman pennut saivat. terveisin Tiina ja Killi 15v simsku Selan Evadida