keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Voi Fuji-kainaloinen <3

Emme ole Fujin kanssa olleet viime öinä samanmielisiä vauvojen hoitopaikasta. Olen pähkäillyt minkä vuoksi mammakisu on ylen tyytyväinen päiväsaikaan pesässään vauvojen kanssa, mutta puolisen tuntia valojen sammuttamisen jälkeen aikoo tuoda katraansa kainalooni... Toisinaan vasta joskus aamuviiden aikaan... Vien pennun takaisin, Fuji asettuu kehräten pesään, mutta hetken kuluttua kun olen päässyt takaisin peiton alle, on jo uudelleen pennun kanssa sängyllä... Sama toistuu. Toistuu. Toistuu. Vaihdan aluset jos johtuu niiden likaantumisesta. Hetki rauhaa. Taas on Fuji pennun kanssa sängyllä ja sovittelee sitä peiton alle tai pääni viereen. Yhtenä yönä kokeilin laittaa pennut iglu/pussipesään ja sängyn jalkopäähän ja siinä Fuji viihtyi ehkä puolisentoista tuntia, kunnes jatkoi pentujen tuomista pääpuoleen. Viime yönä hain pyöreän pesän, johon nostin Fujin sängylle tuomat kaksi pentua ja Fuji oitis kävi pesään kehräämään rentona ja toin loputkin pennut siihen ja hilasin koko komeuden Fujeineen tyynyni viereen... Se tuntui kelpaavan vallan mainiosti, vielä kun vedin hieman peittoa pesän päälle. Ainoa ongelma muodostui siitä, etten saanut sen enempää nukutuksi, kun piti vahtia laitojen yli yrittäviä pentuja... Pennut kehräsivät nautiskellen huomiosta ja pökkivät pikku kuonoillaan käsivarsia ja yrittivät mönkiä tutkimusmatkoilleen. Kokeilin pesän viemistä sellaisenaan boksipesään ja sinne emoliini onneksi jäi rauhassa loppuyöksi imettämään vauvojaan. Oli kai ihastunut pehmeistä laidoista.

Kaikesta tästä on pitänyt päätellä, että Fuji haluaa joko a) olla lähellä b) nukkua myös sängyssä c) minun hoitavan pennut tai kaikkia noita kolmea... Huolissaan se ei selvästikään ole ja pitää boksipesästään silloin kun minä en yritä samaan aikaan nukkua sängyssä, samoin asettuu sinne taas hyvin sen jälkeen kun aamulla vääntäydyn huonosti nukkuneena sängystä ylös..
Ehkäpä kainalopesimisvimma asettuu, kun pennut hieman vielä kasvavat. Nyt ocipennut ovat vielä niin mukavan pieniä kannettavia, että muuttopuuha on helppoa Fujin mielestä. Kummasti tosin isoin ja lihavin simskupoikakin siirtyy :O

Mutta sitten itse asiaan, josta päivitys piti alunperin tehdä eli NIMIEN julkistamiseen! H-pentueen Japani-ipanat täyttivät maanantaina kaksi viikkoa ja ocilapset viime lauantaina viikon verran. Simskupojan nimestä en kyllä vieläkään ole aivan varma - sen kutsumanimen vuoksi, joka siitä vääntyy ;) Mutta menköön, hyvä se on ja mielipiteitä on kysytty suunnalta jos toiselta.

Ensin yritelmät 2-viikkoisposeerauksista maanantailta, kelpuutin molemmista vain yhdet kuvat, kun tyttösestä ei onnistunut kunnolla sekään..

tyttö
Yrttitarhan Hanami
kilpikonnanaamio siamilainen SI f
"NAMI"

poika
Yrttitarhan Hime Yuri
punanaamio siamilainen SI d
"JURI"
Molemmat nimet ovat japania. Hanami on juhla kirsikkapuiden kukinnan aikaan, jolloin ihmiset kävelevät puistoissa katselemassa kirsikkapuiden kukintaa. Hime Yuri on oranssinpunainen prinsessaliljalajike.

Köllötyksiä pesässä maanantaina.

Leopardinpentu ja jääkarhunpoikanen ?

Maitobaari auki!

Tänään yritin ottaa parempia poseerauskuvia, mutta eihän siitä simskujen osalta taaskaan tullut mitään. Ehkä huomenna uusi yritys...tai viimeistään kolmen viikon iässä... Simmutkin menivät valaistuksessa kiinni, ovat siis oikeasti olleet auki jo muutaman päivän ikäisestä lähtien. Namia on jostain syystä vielä vaikeampi kuvata kuin veljeään, joka on synnynnäinen hurmuri. Nami on kilttiä kiltimpi simskutyttönen, jolla on pieni ja sievä ääni.

Ocit kävivät ensin kuvauksessa, nuuskutellaan kavereiden jälkiä..

Juri miettii - punapojan aivot raksuttavat - kuka täällä on ollut ennen meitä ;)

"Täälläkin ne ovat käyneet, jotenkin tuttu tuoksu.."

"Huomasitko sisko, emme ole täällä yksin... vai ollaanko.. ketään ei näy"

Siskoa unettaa moinen ajatustyö.

Sievä nokka pystyyn!

Huilata täytyy punapojankin..

"Jokohan lähtisi tutkimusmatkalle.."

Juri meni jo!

Ja tuli kertomaan siskolle uutiset.

Nöpökkäät.

Taas yllätti väsy.

Jaahas, no nyt reissuun...valo häikäisee.

Tuonnepäinkö??

"Joo, tästä Juri kertoi..."

"Olipas siinä tuoksua kerrakseen!"

"Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain.."

Tämä suunta oli vielä tutkimatta.

Ja tämä - täältä se valoilmiö onkin peräisin...

Sitten ocivauvat. Tilauksessa oli ryhmäposeja. Yritys hyvä...

Köllöttelyä. Ottolapset saivat työnimet samaan Japani-teemaan.
Vasemmalta oikealle, ruskea poika Hasu, lila tyttö Hoshi, ruskea tyttö Kiku ja suklaa tyttö Shiso. Muut kasvien nimiä japaniksi, Hoshi vahvistaa säännön olemalla nimi, joka tarkoittaa tähteä...

Riviin järjesty!
Vasemmalta oikealle: Hasu, Hoshi, Shiso ja Kiku.


Aina on jonkun naama poispäin... tai suurimman osan...

Vuoronperään...Hoshi, OCI c 24

Kiku, OCI n 24

Hasu, OCI n 24 uros sekä haukotteleva Hoshi-sisko.

Hoshi sanoo veljelle, että nuuhkaisepa tätä uutta parfyymia - vai mitähän lie sanoo XD

Tytöt Shiso ja Kiku poskeilevat.

Hoshi-pörrykkää unettaa.

Kiku pää pystyssä.

Hasu reippaana.

Shiso extrasöpönä <3

Shiso kuiskii salaisuuksia Hasun korvaan..


Simsettilapset ottavat jo kovasti kävely- ja Juri myös juoksuharjoituksia hoippuen pienempien sisarusten yli pesässä. Pesupuuhia opetellaan ja pesän suulla kurkitaan mitä on ulkopuolella. Juttelua myös harrastetaan, niin isommat kuin pienemmätkin. Oceista Hoshi aloitti lauantaina ensimmäisenä toisen silmänurkan raottamisella ja muut ovat tulleet perästä. Kiku vielä pienimpänä pitää simmuja tiukasti kiinni.
Koko katraan painot olivat tänä aamuna 16vrk/11vrk iässä: Nami 330g, Juri 345g, Hasu 215g, Kiku 178g, Shiso 193 ja Hoshi 195g. Hienosti siis menee!

5 kommenttia:

Tinittin kirjoitti...

Oi että miten ihana tuo Juri on <3 Vaaleat simskut (d/e) ovat vastustamattoman suloisia, etenkin ihan pieninä!

Johanna kirjoitti...

Ihania lapsukaisia kaikki!! Ja kuvatkin ovat ihan hyviä - voi kun saisin edes ikinä aikaiseksi yrittää tuon jokapaikanhöylä-Liidan kanssa...

saila kirjoitti...

Onpa minulla suuntavaisto sekaisin - ratsastustunneilla olen ihmetellyt, miten en meinaa pysyä ohjeiden perässä mitä kättä milloinkin pitää korjata ja mitkä avut ovat hukassa - niin nyt jo kirjoitan pentujen järjestyksen aivan nurinperin... korjasin ne jo, missä järjestyksessä pennut on siis lueteltu :P

Ja korjataan samalla sekin, että Kikukin on nyt raottanut vasemman silmänsä, Shisolla on kokonaan auki, sekä myös se, että osalla oli painot nousseet tosi huimasti päivän aikana, osalla vähemmän - noista mainituista siis, vaikka huomasin, että Fujilla on käytössä vain neljä nisää... ja edellisen lisämaidon saivat eilen illalla. Nyt taas pienet huikat kaikille, jotta yö sujuu rauhallisemmin - toiveajattelua?? Mutta näköjään siis neljäkin maitohanaa voi *melkein* riittää kuudelle pennulle! Ainakin tällaisella supermeijerillä...

Yritäppä Johanna Liidasta niitä kuvia, olisi huippua saada neitistä uusia otoksia - ennen kuin itse poksahdat ;) Heti kun tulee aurinkoinen päivä, niin pari apukättä ja sopiva poseerauspaikka (se teidän uunin edusta on täydellinen jos vain valo riittää talvella siihen asti, muutenhan siihen tulee tasainen valo joka suunnalta).

Pirjo kirjoitti...

Voi Fujia.. ehkä se haluaa jakaa vastuun kanssasi. "Kun kerran toit näitä lisää.." Tai sitten se haluaa, että ihailet mammaa ja ipanoita.

Suloisia, kaikki! Ihana seurata noita kokoeroja ja kasvamista.

Satu kirjoitti...

Ihania, sekä simsetit että ocit!