sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009

Nimet

Nämä pennut (kuten kaikki tulevatkin Yrttiset) tullaan rekisteröimään TICA:an. TICAn rekisteröintijärjestelmä eroaa aika paljon siitä mihin Suomessa on tähän asti totuttu. Ehkä isoin ero on se, että FIFé:n alaisessa Kissaliitossa pentueen kaikki pennut täytyy rekisteröidä kerralla ja jokainen pentu saa oman rekisterikirjan. TICA:ssa rekisteröidään pentue, mutta jokaista pentua ei tarvitse kerralla yksilörekisteröidä. Yksilörekisteröimättömät pennut saavat mukaansa lipukkeen, jolla ne voidaan myöhemmin rekisteröidä uuden omistajan nimiin. Tai kukin pentu voidaan rekisteröidä myös kasvattajan toimesta suoraan uuden omistajan nimiin (varsinkin jos tämä aikoo kissan kanssa näyttelyihin). Uuden suomalaisen TICA-jäsenyhdistyksen FINTICAt:in sivuilta löytyy runsaasti tietoa TICAsta.

Tämä alustus siis ennen virallisten nimien julkistamista ;) Luomisen tuska on taas koettu ja vauvat ovat saaneet nimensä -ainakin melkein. Molemmat tytöt ovat siis näillä näkymin varattuja, mutta eivät vielä täysin yksilöidysti kumpi menee kenelle ja kuka saa kumman nimen.

Pentujen huoltaja Johanna avustajineen ;) on työstänyt poikien kutsuma- tai työnimet. Tässäpä viikon ja kahden vuorokauden ikäiset F-Yrttiset:

Yrttitarhan Fragaria
"Sampo"

Yrttitarhan Festuca
"Longo"

Yrttitarhan Fagus
"Zero"

Yrttitarhan F..

Yrttitarhan F..

Yrttitarhan Filago
"Kapsu"
Tyttöjen tulevat nimet ovat Fritillaria ja Felicia.
Kerrotaanpa sitten nimien merkityksetkin... Fragaria (vesca) on tietenkin ahomansikka, Festuca (rubra) punanata, Fagus (silvatica) pyökki, Filago (montana) ketotulenlento sekä tytöt Fritillaria (meleagris kirjo-)pikarililja ja Felicia (bergerana) nukkeasteri.

Lopuksi vielä hauska pikku-uutinen pentujen kehityksestä; vauvelit kehräsivät tänään kovasti Johannan silitykselle sillä välin, kun Hile kävi syömässä <3

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Voi suloisuus <3

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat nimet taas kerran, yhtä suloiset kuin kantajansa, Frilillaria on mun ykkös- suosikki kukkanakin!

Heidi

Anonyymi kirjoitti...

ARG:)
kirjoitusvirhe
Piti sanomani tietysti Fritillaria!