tiistaina, lokakuuta 04, 2011

Masunkasvattajat

Unohdetaanpa hetkeksi ikävät asiat ja laitetaan ajan tasalle mukavat. Kaksi emoa on tiineenä ja toisella viedään aivan viimeisiä hetkiä ennen masun purkautumista.
Kuten kotisivujeni pentu-uutisista on voinut lukea, niin tällä viikolla on Yrttitarhan Hanamin ja Bluintenso Amedeon erityisen kovasti odotetun pentueen laskettu aika. Nami tuli meille hautomaan vauvojaan reilu kaksi viikkoa sitten ja aiemmista suunnitelmista poiketen se siis synnyttää ja kasvattaa pentunsa meillä. Nyt olen myös vahvasti kallistumassa sille kannalle, että jatkossa kaikki sijoitusnaaraat tulevat synnyttämään meille, etenkin jos eivät asu aivan naapurissa. Tätä puoltaa niin valtava määrä seikkoja etten edes jaksa tässä niitä luetella. Mielelläni kuitenkin perustelen päätökseni sijoituskotien kanssa kahden kesken ja kaikista asioista saa aina ja erittäin mielellään kysyä. Päätös ei siis millään tavalla liity Namin meilletulon syihin. Nyt oli kyseessä ihan aikatauluongelmat, mutta olen enemmän kuin tyytyväinen, että näin kävi, koska huolta on aiheuttanut heti meille tulon jälkeen havaitsemani verinen vuoto. Tuulalle valtavan iso kiitos, että luotti rakkaansa hoitooni.

Nami kävi ultrassa vuodon takia kaksi viikkoa sitten ja silloin kohdusta löytyi ainakin kaksi hyvinvoivaa sikiötä sekä kirkkaat pentunesteet. Antibioottikuuri on kuitenkin ollut suojana siitä asti ja hyvä niin, koska veristä vuotoa ja epämääräisen ruskeita klimppejä on edelleen tullut ajoittain.

Alla olevat kuvat on otettu viime lauantaina kun vuorokausia Namilla oli 62.

Ikkunaprinsessa

Minä tulen, saanko rapsutuksia, syliä?

Masu leveänä on paras olla..

Kurkistus masun takaa

Aina leivotaanKilpparitassu - se kuuluisa

Ihana aurinko (terkkuja velipojalle)

Masukarvakiehkurat

Pesätuumailua; "Hmm, pitäisiköhän vielä vaihtaa eri sävyiset verhot lastenhuoneeseen.."

Täältähän löytyy suojaisampi soppi..

...lämminkin tämä on

Okei, on tämäkin ihan hyvä
Painoa on Namille tullut kahdessa viikossa lisää reilut 600 grammaa ja nyt kasassa on 5150 g, aika muhkea lukema siihen nähden, että luulen tulevan pienen pentueen :O

***

Hilla-hybridi kävi myös kollilassa ja on tukevasti pieniin päin. Jännityksellä odotan millaisia vauvoja syntyy yhdistelmästä Yrttitarhan Yövilkka ja Koosje van Tutte's Havana Special. Päästäänkö askel itämaisempaan suuntaan vai onko tuloksena jotakin epämääräistä...
Myös Hilla kävi ultrassa kaksi viikkoa sitten ruokahaluttomuuden ja ripulin takia, koska pelkäsin, että oireet voisivat johtua kohtutulehduksesta. Kaikki oli masussa kuitenkin hyvin ja vähintään kolme pennunalkua masussa lilluskeli. Hilla tuli Lillukan kanssa meille hoitoon kolmeksi viikoksi kun äitini lähti käymään Englannissa ja kun ruokahalukin palasi siinä samalla niin nyt aivan viime päivinä on Hillan maha paisunut silmissä. Vuorokausia on nyt kasassa 41 ja kuvienottopäivänä eli viime lauantaina 38. Toivottavasti ei "tee emojaan" ja pyöräytä seitsemää pentua... Tätä satsia riittäisi hyvin 2-3 pennun pentue.

Venytetääään, niin mahtuu pentumaha paremmin kasvamaan..

On se raukeaa olla tuleva emo. Ikiliikkuja on kummasti rauhoittunut ;)

Tämä sen sijaan ei kasvata muuta kuin omaa läskiä pentumahaansa ;D

Lillukka osaa venyä

Käpälä oikosena


Vatsakumpu erottuu jo

Tässä kuvassa on vähän itämaisempi ilme..

..ja tässä pöllönsilmät 8)

Mikäs se sieltä pilkottaa?

Lillukan kanssa päiväunilla
Ihan pian varmasti vauvauutisia!

5 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ihania uutisia! <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Minä kannatan myös sitä, että sijoituspennut syntyisivät ja kasvaisivat teillä. Sulla on kuitenkin se kaikista paras kokemus, "silmä" ja tuntemus - sitä ei parhainkaan ensikertalaisyritys voi korvata!! <3 Ainakin omasta puolestani siis kannatan lämpimästi.

Tuula kirjoitti...

Kenellekään muulle en muruani lainasikaan ;D Parempi pentujen on kasvaa ja Namin synnyttää sinun valvovien silmiesi alla kuin minun ruuuhkaisen kalenterin varjossa, näin on todettava vaikka ihanaa olisikin ollut nuuhkutella pentujen tuoksua <3

Tuula

Pirjo kirjoitti...

Kylläpä on niin harumainen sisko, että! Tai namimainen veli täällä. Käpälät leipoo, kehruu kuuluu ja aina ollaan kaikkialla mukana. Kokoakin on mukavasti:)

Onnea sinne! Ollaan ajatuksissa mukana mekin.
(kylläpä Nami on tummunut, mutta niin on kyllä meijänki jäbä)

ElsaFiona kirjoitti...

Ihania odottavia mammoja siellä! Erityisesti jännitän kanssasi Hillan pentuja - millaisiakohan mahtaa tulla! :)

Anna Lalla kirjoitti...

Ihanat mammat <3 Mielenkiinnolla odotan millaisia vaaveja Hybridi-Hilla tekee ;)