torstaina, toukokuuta 14, 2009

Sampo ja kantapään kautta opittua

Sampo eli Yrttitarhan Fragaria. Tämän suloisen pojankoltiaisen piti muuttaa tällä viikolla. Se oli varattu jo muutaman viikon ikäisenä kotiin, jota pidin luotettavana. Pennunkyselijä oli soitellut minulle noin puolentoista vuoden ajan Fujin ensimmäisestä pentueesta lähtien ja olimme miettineet hänelle yhdessä sopivaa pentua, mutta jotenkin se oikea pentu tuntui antavan odottaa itseään.
Sampon varauksesta kieltämättä olin hieman yllättynyt, koska kaiken aikaa oli toivottu pentueen isointa ja rauhallisinta ja Longoa alustavasti varailtiin. Kuitenkin pentujen katselun jälkeen henkilö päätyi Sampoon; pentueen pienimpään ja Kapsun kanssa kenties vilkkaimpaan pentuun. Mutta eihän siinä mitään, mukava juttu, ja nyt kun pentujen luonteisiin itse pääsin tutustumaan paremmin, niin juuri Sampo olisi ollut se, joka olisi melkoisella varmuudella sopeutunut kodissa odottavaan kahteen koiraan. Sampo on pentueesta ainoa ehdottomasti vain lemmikiksi myytävä pentu hännässä olevan pienen knikin takia. Silti pennunvaraaja toivoi saavansa pitää poikaa leikkaamattomana pitempään ja aiemmin oli puhetta jopa pennusta, jota voisi antaa siitokseen. Henkilö tuntui olevan perehtynyt Kissaliiton sääntöihinkin kun aiemman pentueen kohdalla asioista puhuttiin.

Aina valmiina leikkimään, on Sampon motto.


Kiinni on!
Lemmikkipennun ja siitostasoisen pennun hinnassa on pieni ero. En tiedä oliko sillä viidenkympin erolla vaikutusta juuri Sampon valintaan, mutta sain myös toivomuksen että Sampolle ei laitettaisi mikrosirua. Automaattisesti en sitä lemmikkipennulle laitakaan, pyydettäessä kyllä.
Aiemmin kaikki yhteydenpito oli tehty puhelimitse, mutta varmaankin tällainen asia on helpompi tehdä sähköpostitse ja sain ensimmäisen sähköpostin sunnuntai-iltana pennunvaraajalta, joka ilmoitti ettei otakaan Sampoa. Ihmettelevän vastaukseni ja kuulumisten kertomisen jälkeen vaikutti siltä, että voisi kuitenkin ottaa pojan kunhan minä tuon sen, mutta vielä tuli kysymys vaikuttaako siruttamattomuus hintaan..?!? Vastaukseni jälkeen sain lopullisen peruutuksen.
Itku siinä pääsi kaikesta turhautumisesta. Tästä lähtien otan aina varausmaksun pennuista, sen tästä opin. Ehkä se varmistaa ettei varauksia tehdä sieltä ja täältä ja sitten viime hetkellä peruta "ylimääräiset". Olisi pitänyt luottaa omaan epävarmuuden tunteeseen, mutta järki sanoi, että kaikki on hyvin ja ihminen on mukava... Luulin tiiviin yhteydenpidon kertovan sitoutumisesta yhteiseen hankkeeseen eli pennun pääsemiseen uuteen kotiin. Käytin kirjaimellisesti yhteensä tuntikausia puhelimessa usein kesken kiireenkin vastaillen kysymyksiin ja kertoen pennuista.

Ei poika itse tiedä mistä on kysymys..

Sampo on luottavainen, rohkea, utelias ja leikkisä touhottaja.

Profiilissa löytyy, vaikka korvat eivät poskissa olekaan :)

Rukki pörähtää käyntiin katseesta ja kiehnäys ja kieppuminen alkaa heti pienestäkin silityksestä.

Solakan sutjakka poika.Pääsi jo reilun kahden vuorokauden jälkeen omien kainaloon nukkumaan, koska ei vastannut sähinöihin samalla mitalla :-*
Samoin koiraan Sampo tottui muutamassa hetkessä.

Mistä siis koti tälle ihanan huolettomalle, rasavillille pikkupojalle?
Kun meillä kävi lapsivieraita, oli Sampo ihastuksissaan pienestä, reilun vuoden ikäisestä taapertajasta. Eläinlääkärillä ja kyläpaikassa Sampo alkaa heti tutkia paikkoja häntä pystyssä eikä inahtanutkaan rokotuspiikistä. Syli kelpaa aina.

3 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Ihan uskomatonta kyllä! Miten on joillakin pokkaa! Toivottavasti käy lukemassa blogisi! Ihan pisti itselläkin karvat pystyyn! Toivottavasti Sampo löytää oikein ihanan ja rakastavan perheen!! Todella komea on ainakin ja luonnekin kuulostaa mahtavalta.

Johanna kirjoitti...

Voi järkky mitä ihmisiä onkaan olemassa.
Itse ajattelin joskus, että en tahdo ottaa eläimestä varausmaksua, mutta nyt on kyllä otettava käytäntö itsekin ( ponien ja koirien ) kanssa käyttöön, sillä olen minäkin huomannut, vaikkakaan en noin kirjaimellisesti ja törkeästi, että kysellä voidaan ja "lupailla" löyhästi, ja jättää sitten toteuttamatta. Mutta että noin ja viime hetkellä ja noin pitkän yhteydenpidon jälkeen. :( Ärsyttävää.

Toivottavasti ihana Sampo löytää oman kotinsa ja sylinsä luotettavan ihmisen luota.

Minä kiitän sinua Liidasta. Aivan ihana tapaus <3

Satu kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta... lieköhän peräti sama kyselijä joka minuakin hetken hyppyytti. Ehkä ei, meillä ei tilanne mennyt noin pitkälle. Mutta se on tässä itsekin opittu että mitään varausta en pidä varmana ennenkuin vähintään varausmaksu on maksettu. Välillä vähän surullista mutta totta.