maanantaina, toukokuuta 21, 2012

PENTUJA PENTUJA PENTUJA

Hurrrjan paljon pentuja... Niin paljon, että ihan hirvittää. Blogi on jäänyt huonolle päivittämiselle, mutta yritän taas korjata tilannetta.. Paljon on tapahtunut ja paljon olisi kerrottavaa, mutta aloitetaan näistä tuoreimmista ja akuutimmista uutisista, koska vanhimmat pennut alkaisivat pikkuhiljaa kaivata hyviä kotiehdokkaita.

M-pentue
Lillukan (Snowseal Lookatme OS c) ja Matin (Santuzzan Maestro, OS n 25) kuusi pentua syntyivät 4.4. sijoituskodissaan Jyväskylässä. Synnytys meni hienosti kahdessa tunnissa ja äitini kätilöintiavuksi ja tueksi kiirehti Tikkakoskelta taksilla keskellä yötä Orifame-Senja kun itse pääsin vasta parin päivän päästä Jyväskylään (ja toivoin, että Lillukka pidättelisi sinne asti..ei pidätellyt). 

Pariskunta järjesti hauskan yllätyksen saamalla aikaan viisi diluutiopentua, joista peräti kaksi beigeä (fawn)! Matti siis kantaa kanelin lisäksi vaalennosta. Samalla selvisi myös Lillukan naamionkantajuus kahden siamilaispennun myötä.
Kotisivuilla on kuvat ensimmäisiltä viikoilta, niin laitan tänne vain tuoreimmat otokset. Pennut emoineen kävivät meillä reilun viikon ajan "kyläilemässä" ja räpsin silloin muutaman kuvan 5-viikkoisista ja 6-viikkoisista ennen kuin pesue palasi äitini mukana takaisin Jyväskylään. Nämä veitikat ovat siis kaikki poikia 8)

Syntymäjärjestyksessä viiden viikon ja yhden vuorokauden iässä:

Yrttitarhan Muratti
suklaa itämainen lyhytkarva OS b

Muratti on utelias ja reipas pentu, joka tulee ensimmäisten joukossa ihmistä vastaan ja kiipeää housunlahjetta ylöspäin - joko ulko- tai sisäpuolta..


Yrttitarhan Metsätähti
sininaamio siamilainen SI a

Metsätähti on pentueen pienin, mutta ei tiedä sitä itse... Poju on heti mukana ihmettelemässä ja tutkimassa mitä tapahtuu ja kiipeää syliin, tykkää olla lähellä. 


Yrttitarhan Mesiheinä
sinitabbynaamio siamilainen SI a 21

Mesiheinä on suloinen ja kiltti pentu. Myös uteliaana mukana kun jotain tapahtuu ja käpertyy mielellään ihmisen kylkeen nukkumaan.


Yrttitarhan Maitikka
beigetäplikäs itämainen lyhytkarva OS p 24

Maitikka tykkää jutella. Kyselee ja kertoo asioista aina kun ihminen tulee luokse. Seurallinen, aktiivinen ja rohkea poika. Porukan isoin.Yrttitarhan Maruna
lila itämainen lyhytkarva OS c

Maruna syntyi pienimpänä, mutta on nyt edellä siamveljistä. Myös ihmisläheinen seurustelija ja tyynen rauhallinen poseeraaja.
Yrttitarhan Meirami
beige itämainen lyhytkarva OS p

Meirami on hellyttävän ujo, rauhallisempi ja kiltti poitsu. Toiseksi isoin pojista.6-viikkoiset pennut mättävät monenlaisia raakoja lihoja höysteiden kera, mutta parhaiten maistuu kana eri muodoissaan sekä kalkkuna. Näissä kuvissa ikää 6 viikkoa ja 2 vuorokautta:

Ruokailu


Muratti

Metsätähti
Mesiheinä

Maitikka

Maruna
Meirami


"Ämmät" toivottavat vierailijat jo tervetulleiksi ja lisätietoja saa joko soittamalla minulle tai kirjoittamalla sähköpostia. Ei tekstiviestikyselyitä; tekstiviestitse ei pysty tutustumaan puolin ja toisin eikä kertomaan pennuista. M-pennut ovat luovutusikäisiä noin 14-viikkoisina heinäkuun puolen välin paikkeilla. Yksi poika etsii myös luotettavaa ja yhteistyökykyistä sijoituskotia, vielä en ole ratkaissut onko se Maitikka vai Maruna.

N- & O-pentue
Myös sijoituskodissa Lapinlahdella käy kuhina peräti kahdessa pesässä emo Liidan (Yrttitarhan Fritillaria OS e 03 24) ja tytär Aasan (Yrttitarhan Kun Aamu Sarastaa SI f 03) toimesta. Mambo-isän (Mambo Italiano Sultan Chan OS b 24) pentueet syntyivät ensin tyttärelle 16.5. ja sitten äidille 19.5.

Aasa suoriutui hienosti ensikertalaisena kuuden pennun urakastaan puolen yön jälkeen parissa tunnissa, vaikka ensimmäinen oli tulossa häntä edellä ja sitä piti vähän aikaa odotella. Aasan vasussa maitobaarista nautiskelee hauska värilajitelma (ilmeisesti) neljä tyttöä ja kaksi poikaa; kilpikonna tyttö, ruskeatäplikäsvalkea tyttö, sinitäplikäsvalkea tyttö, musta poika, punatäplikäs poika ja mustavalkea tyttö.

Liidan synnytystä jännitimme etukäteen, koska sen ensimmäinen synnytys päätyi keisarileikkaukseen synnytyskanavan suulle tulppautuneen pennun takia. Nyt kuitenkin synnytys käynnistyi lähes varkain ja Liida pyöräytti neljä ISOA pentua himpun päälle tunnissa :) Ponnistuksia tuskin huomasi, niin helpon tuntuisesti pentu toisensa perään pullahti ulos. Liidan katras on myös kirjaimellisesti varsin kirjava kolmen tytön ja yhden pojan sisarusparvi; ruskeakilpikonnatäplikäs tyttö, sinikilpikonnatäplikäs tyttö, sinikilpikonnavalkea tyttö ja puna(täplikäs)valkea poika.

Kuvia seuraa perässä ja nimet julkaistaan kun ensin ehditään valita ne 8)

4 kommenttia:

ElsaFiona kirjoitti...

Kiva, että päivitit! Mä olenkin pohtinut, että mitä teidän pentusuunnitelmille kuuluu. Onnittelut kaikista ihanista pentusista! Tosi suloisia fawn-värejä!

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Ihaia vaaveleita <3

Anna kirjoitti...

Oi miten paljon pentuja! Onnewa <3

Virve kirjoitti...

Ihana Maitikka!! Onnea pennuista!