tiistaina, tammikuuta 27, 2009

F-pentue syntynyt 22.1.2009!

Hile päätti vapautua kantamuksestaan 64. ja 65. vuorokauden välisenä yönä. Taitaa mennä vahvasti emolinjassa tuo yöllä synnyttäminen, kun kellonaikakin aloituksen suhteen on lähes pilkulleen sama kuin emollaan. Liekö jotain alkukantaisuutta, heh, toivottavasti ainakin rippunen sitäkin olisi siamilaisissa säilynyt. Vuorokausien suhteen ei näin aikaista synnytystä vielä ollut meillä koettu, mutta hyvä näin, koska pennut olivat oikein mukavan painoisia.

En voi oikein vieläkään uskoa todeksi miten ihanaisen pentueen Hilpukka ja Cremo meille pyöräyttivät! Ilman Cremon cremeä ja ilmeistä naamion kantamattomuutta ei tällaista tulosta olisi tullut. Vannoutuneena punaisen/cremen/kilppareiden ystävänä olen aivan lääpälläni näihin nyytteihin.

Jaa, mitäkö tuli - kai se pitää sitten kertoa ;)
Noin kolmen ja puolen tunnin aikana reippaasti ulkomaailmaan putkahdelleet pennut ovat siis:
Punainen (täplikäs tai solidi) itämainen poika 109 g
Cremevalkoinen (täplikäs tai solidi) itämainen poika 110 g
Musta itämainen poika 117 g
Cremevalkoinen (täplikäs tai solidi) itämainen tyttö 89 g
Cremevalkoinen (täplikäs tai solidi) itämainen tyttö 94 g
Cremevalkoinen (täplikäs tai solidi) itämainen poika 106 g

Ainakin parilla pennulla näkyy täplät selvemmin, osa näyttää hyvinkin yksivärisiltä, eli pieni mahdollisuus klassiseen tabbykuvioon cremepennuilla myös.

Bonukseksi toivottua valkokirjokilpparia ei tullut, vaikka pienemmällä tytöllä kyllä on outo tumma läntti keskellä selkää... Joo, kilppari :)

Sitten kuvia...
Äippä vaihtaa vaippoja

Toinen poika eli kermoista ensimmäinen, jolla on enemmän valkoista kuin viimeisellä. Huomaa pitkä valkoinen piirto naamassa.

Tyytyväinen perhe. Mustuainen pistää silmään, vaikka reunaan on kuvassa jäänytkin ;) Mustasta seuraava kuvassa on pienin tyttö, jolla on tumma läntti. Punainen (haalean punainen) on Hilen kainalossa.

Hmm, tämä saattaapi olla jälleen se toinen poika..

Punainen, joka tästä suunnasta näyttää kovin yksiväriseltä

Nyt menin jo sekaisin kuka tässä on :D Toinen tytöistä kenties...

Mutta tästä ei voi erehtyä ;)

Ja tämä on isompi creme tyttö, punnitus vajaan vrk:n iässä

Imuuttelua
Seuraavat kuvat ovat sunnuntailta 25.1. eli vajaan kolmen vuorokauden iässä.

Oikean pesän alusten vaihdon aikana möngerrettiin varapesässä

Hajaannus
Pennuilla nousee painot kohisten, kun emolla riittää maitoa vaikka lypsettäväksi. Tosi tyytyväistä sakkia tämä porukka onkin. Kitinää ei juuri kuulu, joskus joku protestoi pyllynpyykkäystä tai joutumistaan ahtaaseen paikkaan. Ainakin pari naperoa ovat jo ilmaisseet mielipiteensä selvemmin myös punnitusoperaatiosta. Suurinta osaa mokoma toimitus ei haittaa pätkääkään.

Jatkan F-nimien pähkäilyä kun Johanna saa paneutua sopivien kutsumanimien löytymiseen. Onneksi jokainen pentu on tunnistettavissa melko helposti oman yksilöllisen valkolaikkukuvionsa perusteella, vaikka hämärästä pesästä onkin hankalampi erottaa kutakin cremeä toisistaan. Tämä oli sitten myös ensimmäinen bicolour-pentueeni, josta olen Merjalle kiitollisuudenvelassa, niin hauskoilta nämä veitikat näyttävät! Ja koska molemmat tytöt ovat laikkuja, niin jatkoon laikku väkisinkin lähtee :)

PS. Ja kiitos muuten Perditan jengille tästä mainoksesta :P

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Voi siis iik <3 <3 <3 miten suloisia!

Mirka V. kirjoitti...

Iih ♥
Nyt on vasullinen cremejä, ihana tuo musta "lammas" siellä seassa!

Elina kirjoitti...

*mussuttelee* liian ihania, noi creme bicolorit vie multa järjen! punainen ja creme on mun lempparia omnomnom

maarit kirjoitti...

Oi oi oi! Niin ihania mönkijöitä!! Hirmuisesti, hurjasti, kovasti onnea!