sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Nimet!

Jätin harvinaisen myöhään nimien miettimisen E-pentueelle ;) Yleensä nimilistoja on ollut valmiina jo siinä vaiheessa, kun emo on todettu tiineeksi. Alkuviikosta ryhdyin kuumeisena (kirjaimellisesti, noin 39,5 astetta...) pähkäilemään nimivaihtoehtoja ja aika laihan saaliin sain suomenkielisistä kasvien nimistä, joista olin etukäteen ajatellut haluavani tälle pentueelle nimet. Keräilin varmuuden vuoksi myös tieteellisiä kasvien nimiä sekä muuten vaan E-kirjaimella alkavia sanoista koostuvia nimiä (kuten See-pentueessa). En kuitenkaan halunnut nyt turvautua kauniisiin tieteellisiin nimiin, kun kyseessä on ihan suomalainen alkukirjain, jolla pitäisi olla helppo löytää suomenkieliset nimet.

Ja löytyihän niitä viimein riittävästi, senkin jälkeen kun pari oikein kivaa nimeä piti tiputtaa pois, koska ne olisivat paremmin käyneet tytöille ja tyttöjä on vain yksi.

Perjantai-iltaan mennessä jokainen nimi löysi oikealta tuntuvan omistajansa ja samoin löytyivät kutsumanimet. Viime pentueesta meinasi tulla "tietokonepentue" (Fujitsu Siemens x MacIntosh) tietokoneteemaisine kutsumanimineen, mutta hyllytin hauskan idean tyttötriolle sopimattomana ja niinpä tytöt saivat alkutalviteemaiset lempinimet, jotka ovat olleet oikein pätevät.
Koska molemmat vanhemmat ovat omenalajikkeita (Fuji = punainen japanilainen, oikein herkullinen omena, Make = syysomena, suomalainen risteytyslajike Melba x Keltainen syyskalvilli), niin pennuille löytyi helposti sopivat kutsumanimet omenalajikkeista, tosin kahden viimeisen nimet ovat koristeomenalajikkeita.

Eli, tässä koko korillinen syntymäjärjestyksessään:

Yrttitarhan Elämänlanka, "Eppulainen"

Yrttitarhan Endiivi, "Jaspi"
Yrttitarhan Esparsetti, "Raike"

Yrttitarhan Efedra, "Juuso"
Yrttitarhan Esikko, "Luuna"
Yrttitarhan Etruskisahrami, "Rixi"
Toisista oli vaikeampi ottaa kuvaa kuin toisista 8)
Painot alkoivat viimein lauantaina nousemaan paremmin, sitä ennen olin jo kahden vaiheilla aloittaako lisämaito, mutta aikansa näköjään voi isolla pentueella kestää ennen kuin maidontuotanto alkaa vastata kysyntää... Pulsatillaa annoin muutamia kertoja Fujille maidontuloa avittamaan.
Aamulla koko suoran painot olivat: 151, 147, 140, 152, 137 ja 154, eli reilu kolme vuorokautta ikää. Rixi on siis tällä haavaa isoin ja Juuso tulee heti perässä, sitten Eppulainen (jolla on tosi kova ääni). Luunakaan ei ole pahasti poikien perässä eli hyvin on tyttö pitänyt puolensa. Eppulainen ja Jaspi meinaa vielä mennä sekaisin keskenään, mutta Juuso erottuu hyvin simskukolmikosta. Simmut alkoivat punapojilla raotella jo vuorokauden ikäisenä, ja nyt, niin kuin näkyy, kaikilla on melkein kokonaan auki! Juusolla on silmänurkat ainoana vain hitusen auki..
Kerrotaan nyt vielä jos joku ei ole koskaan kuullut, niin esparsetti on luonnonvarainen kasvi, kauniin vaaleanpunakukallinen. Efedra taas on yrttikasvi, valkokukkainen.
Pennut saivat heti syntymän jälkeen kukin Aconitum-tipan, sitten seuraavana päivänä Arnicaa ja perjantaista alkaen kerran päivässä Calcium carbonicumia. Mietin vielä miten pian uskaltaisin aloittaa C-vitamiinin :)

5 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ihanat nimet! :) Ja ihanat pennut... *huokaus*
Paranemisia sulle!!

Johanna kirjoitti...

Komeat nimet hienoilla pennuilla!! :)

Vähänkö hienoja punaisia poikia *silmät kiiluen*

Eirenen kissala kirjoitti...

Eikös C-vitamiini ole hyvinkin turvallinen ja voisi kyllä antaa heti.
En usko, että siitä mitään haittaa ainakaan ole. Pienet pennut ovat niin alttiita kaikelle.

Unknown kirjoitti...

^ Kyllä vain, aloitin sunnuntai-iltana laittamalla tipan C-vitamiiniliuosta jokaisen suuhun ja aamulla sama homma. Vähän ihmettelivät maiskutellen, mutta hyvin onnistui! Täytyy sitten vähitellen painon noustessa lisätä määrää. Nämä ovat kyllä ihmeen kilttejä pentuja muutenkin, eivät yhtään pelästy nostelua ja punnitustakaan :)

Perdita kirjoitti...

Ihanat nimet veikeillä pikkuisilla. :)

Nuo punaiset pojat ovat kyllä kovasti minunkin mieleeni.