maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Sinisiä tyttöjä

Näyttäisi siltä, että simskutytöt ovat molemmat sinikilpikonna(tabby)naamioita. Korvan reunoissa näkyvä väri on melko tumma ja nenänvarsikin alkanut tummua. Hallan tuleva virallinen nimi saa siis olla Yrttitarhan Sininen Sävy. Jännä seurata kuinka kilpikonnakuvio alkaa tulla esiin. Ensimmäisen pentueen Annikki-tytöllä oli (ja on edelleenkin) niin selvästi sini-creme-täplittyneet korvat, että kilpikonnakuvion näki jo siitä korvanreunan väristä. :)

Hieman huolestuttaviakin uutisia on... Eilen tullessani kotiin oltuani kaksi yötä reissussa, huomasin Usvalla navan pullottavan järkyttävän paljon. Tipautin navalle Aconitum-liuosta (jota oli valmiina ja yhden kerran annettuna emolle ja pennuille vastustuskyvyn tukemiseksi mahdollisia mukanani tulleita vieraita pöpöjä vastaan) ja kohta navasta turskahti märkää!! Tiputin illan aikana navalle useita kertoja auringonhattu-uutetta ja laitoin myös varovasti pihkavoidetta (bakteereita tuhoava vaikutus, kuivattaa märkää), sitäkin moneen otteeseen. Illalla vielä Calcium carbonicum 30 c ruiskuun liotettu rae suuhun pennulle.

Nyt seuraan silmä kovana miltä pikkuisen kilpparin navanseutu näyttää. Paino on noussut vuorokauden aikana n. 20 grammaa, joka on ihan hyvä. Aamulla napa näytti tasaiselta, mutta hieman punoittavalta. Annoin toisen annoksen Calc. carb. ja pihkavoidetta sekä auringonhattu-uutetta myös aamupäivän aikana useasti. Pelottaa pienen puolesta, mutta onneksi tilanne on tasoittunut, toivotaan ettei pahene ja säästytään eläinlääkärireissulta...

Koko pesue maitobaarissa; vasemmalta oikealle Usva, Halla ja Tihku


Ruttumasu


Vaipanvaihto


Nukuttaa


Ei kommentteja: